Китайська кухня поділяється на кілька основних груп, кожна з яких має свої особливості:
сичуаньську,
шаньдунську,
ґуандунську,
шанхайську
тощо. Диференціація відбулася історично за географічним принципом
(наприклад, ґуандунська та шанхайська кулінарія набули слави порівняно
недавно, через контакти із Заходом та швидкий економічний зрост).
Відмінності цих кухонь тісно пов'язані з традиціями і культурою кожного
окремого регіону.
Сичуаньська кухня
Сичуаньська кухня славиться своєю гостротою. Можливо тому, що ця
провінція знаходитися у Сичуаньській западині, де часті дощі й тумани, а
клімат досить вологий. Вважається, що гостра їжа допомагає протистояти
вологості. Набір продуктів, з яких готують сичуанські кухарі, не дуже
багатий, проте з них готується велика кількість страв. Кажуть, що
харчуючись тричі на день 365 днів на рік, можна не зустріти страви, що
повторюється.
Немає коментарів:
Дописати коментар